Afgeronde actie MEIERIJSTAD

Start actie

30/07/2019 14:28

Einde actie

30/07/2019 18:35

Status van deze actie

Afgeronde actie

Locatie

MEIERIJSTAD

Actieverslag
MEIERIJSTAD 30/07/2019 18:35

Arrestatie na gewapende overval.

Veghel - De politie hield dinsdagavond 30 juli een man aan die verdacht wordt van het plegen van een overval op het Kruidvat in Veghel eerder die middag.

Bij de meldkamer kwam dinsdag rond 14.20 uur een overvalmelding binnen op het Kruidvat aan de Bunders in Veghel. Een onbekende man kwam de winkel binnen en eiste onder bedreiging van een vuurwapen, of iets dat daarop lijkt, geld. De dader vluchtte vervolgens met een geldbedrag. Hij vertrok op de fiets in de richting van de Donken.

Agenten zochten in de directe omgeving naar de overvaller. Ook vanuit de lucht werd meegekeken door de politiehelikopter. De forensische specialisten deden in de tussentijd onderzoek naar sporen. Ook naar aanleiding van onze Burgernetactie kwamen diverse reacties binnen, waarvoor dank. Alles bij elkaar leidde dit aan het eind van de middag onder meer tot het aantreffen van een wapen in een vijver in de buurt van de Spechtendonk en later op de avond tot de aanhouding van een 33-jarige verdachte in zijn woning in Veghel. Over de details van het wapen kunnen we op dit moment niet meer delen omdat het onderzoek in volle gang is. De recherche bekijkt of dit wapen ook daadwerkelijk gebruikt is bij de overval. De verdachte zit vast voor verder onderzoek. 

Abusievelijk werd in het sms afloopbericht van deze Burgernetactie een tekst geplaatst van een actie in Helmond die ook op dat moment draaide. 

Onze excuses hiervoor !

Afloopbericht
MEIERIJSTAD 30/07/2019 18:35

Helmond. Dankzij Burgernet deelnemers zijn de vermiste kinderen weer terecht. Burgernet bedankt u voor uw medewerking.

Vervolgbericht
MEIERIJSTAD 30/07/2019 14:57

uitbreiding sign. overvaller Kruidvat Veghel: blank of getinte jonge man, donkere broek met enkels bloot, donker vest met daaronder blauw shirt, wollen pet.

Startbericht
MEIERIJSTAD 30/07/2019 14:28

Veghel, De Bunders, Kruidvat. Overval met wapen. man, getint, ong. 20 jr. donkere lange broek. Weg op fiets. GEEN ACTIE ONDERNEMEN. Tips? Bel nu 112