56198

Agenten rekenen overvallers snel in
TILBURG

Tilburg: Na een overval op een wokrestaurant wist de politie twee daders te traceren en te arresteren. Het misdrijf vond plaats op zaterdagmiddag 13 juli 2013 in de Klaverstraat in Tilburg. De twee verdachten zitten voorlopig in de cel.

Geen klanten in de zaak

Rond 14.40 uur kwam de melding binnen dat het restaurant was overvallen. Het ging om twee mannen die geheel in het zwart gekleed waren en bivakmutsen droegen. Ze waren gewapend met een handvuurwapen, aldus de melder. Het restaurant was op dat moment overigens niet geopend voor publiek. De overvallers waren er vandoor gegaan met een laptop (in een laptoptas). De eigenaar van de zaak was er achteraan gegaan, maar was de daders uiteindelijk uit het oog verloren.

Goed recherchewerk

De politie zette direct met veel personeel de omgeving af en startte een zoekactie. Uiteraard gingen er ook rechercheurs naar het wokrestaurant om de aanwezige slachtoffers op te vangen en hun verklaringen af te nemen. De politiehelikopter was helaas niet snel beschikbaar. Goed recherchewerk, gecombineerd met de plaatselijke bekendheid van de wijkagent, leidde binnen een uur na het plegen van het delict tot de arrestatie van twee verdachten. Op een gegeven moment was namelijk duidelijk in welke straat de verdachten een woning waren binnen gevlucht. Een wijkagente wist, aan de hand van het signalement, de juiste woning aan te wijzen. Ze kende namelijk de bewoners.

Buit en wapen

Op aanbellen werd echter niet opengedaan, terwijl toch overduidelijk was dat er personen binnen moesten zijn. De bewuste woning werd hermetisch afgezet door agenten en toen ze de voordeur dreigden te forceren, deed een van de verdachten de deur open. Hij werd direct ingerekend en vertelde dat er verder niemand in de woning was. Echter bij de doorzoeking van het huis vonden de rechercheurs nog een tweede verdachte. Hij had zich verstopt op zolder. Verder werd ook de buit en een wapen in de woning aangetroffen. Het ging om zogenaamd bolletjes pistool, een levensechte replica van een echt vuurwapen.

In de cel

De arrestanten zijn inwoners van Tilburg, van respectievelijk 19 en 21 jaar oud. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en in hechtenis genomen.

Details
Actie gestart:
zaterdag 13 jul 2013 14:08
Actie beƫindigd:
zaterdag 13 jul 2013 15:08
Gemeenten:
TILBURG
Startbericht:
Tilburg, Kalverstraat: Gewapende overval, 3 daders licht getint. alle in het zwart gekleed, tussen de 170 en 190 groot, laatst gezien Sibeliusstr. 0800-0011
Afloopbericht:
Tilburg, Kalverstraat: Ivm de gewapende overval zijn 2 mogelijke daders aangehouden. Burgernet bedankt u voor de medewerking.
Spraakbericht start:
Spraakbericht afloop:
Delen: