De politie vraagt uw hulp

Een AMBER Alert wordt verstuurd als een vermist kind in levensgevaar is. U herkent deze in de Burgernetapp aan de oranje kleur en de titel AMBER Alert. In tegenstelling tot een normale Burgernetactie wordt een AMBER Alert via zoveel mogelijk manieren getoond: de media, sociale media, reizigersinformatie, betaalautomaten, digiborden etc.

Bij een Vermist Kind Alert heeft de politie zorgen om het welzijn van het minderjarige kind, maar is er (nog) geen sprake van levensgevaar.
Het gaat dan om een lokale vermissing. Ook een Vermist Kind Alert wordt via de Burgernetapp getoond. U herkent deze in de Burgernetapp aan de gele kleur en de titel Vermist Kind.

Hoe kunt u meehelpen?

Iedereen kan bijdragen aan het vinden van vermiste kinderen. Hoe groter het bereik, hoe groter de kans dat het kind wordt gevonden. U kunt meedoen door het downloaden van de Burgernetapp of door het delen van een AMBER Alert of een Vermist Kind Alert via sociale media.

Posters AMBER Alert

Bij een AMBER Alert stellen we ook posters beschikbaar. De URL's met posters zijn hieronder beschikbaar. Nu ziet u nog lege posters, ze worden namelijk pas gevuld wanneer er ook echt een AMBER Alert actief is en u de poster heeft gedownload. Indien mogelijk kunt u de poster laten verwijzen naar de AMBER Alert pagina van politie.nl: https://www.politie.nl/amberalert.


Posters Vermist Kind Alert


Documentatie

U kunt aansluiten op de open API en zich abonneren op de RSS-feed. In de documentatie staat aangegeven hoe dit werkt.

Het ook mogelijk is om een test pagina te gebruiken (zie documentatie) om de juiste werking van uw website te controleren.

Mobiele app

U kunt de berichten ook verspreiden via uw social media of uw medewerkers vragen de Burgernetapp te downloaden.

Heeft u vragen over de manier waarop uw organisatie kan meezoeken naar kinderen in levensgevaar? Stuur dan een bericht naar informatie@burgernet.nl.

  1. 1Download de Burgernetapp op uw smartphone.
  2. 2Geef de app toestemming om uw locatie te gebruiken.
  3. 3Ontvang Burgernetacties, zonder aanmelden en waar u ook bent.
Lees meer over de App
Download installatie instructies