Over de Burgernetapp

Hoe werkt de Burgernetapp?

Blijf op de hoogte van Burgernetacties met de gratis Burgernetapp. De app gebruikt de locatie van uw smartphone om u berichten te sturen over acties in de buurt. Ook als u van huis bent. Om de Burgernetapp te gebruiken hoeft u zich niet aan te melden.

De app heeft uw toestemming nodig om uw GPS-locatie te gebruiken. Zo ontvangt u meldingen over acties die op dat moment in uw buurt gebeuren, waar u ook bent. U ontvangt meldingen als tekstbericht. In de app zelf kunt u ook het spraakbericht beluisteren.

Burgernet gebruikt uw locatiegegevens verder nergens voor. Uw gegevens worden dus ook niet bijgehouden.

Bent u al Burgernetdeelnemer? Dan kan het zijn dat u een melding wel via de app ontvangt, maar niet als spraak- of sms-bericht. Wanneer de politie een Burgernetactie start, bepaalt die het actiegebied. Het kan zijn dat uw adres hier net buiten valt. De app kan vanuit een groter gebied meldingen ontvangen, afhankelijk van uw locatie en/of ingestelde voorkeuren.

Meedoen zonder account

U hoeft zich niet aan te melden als deelnemer om de Burgernetapp te gebruiken. Als u anoniem wilt meewerken aan Burgernet is de app perfect voor u. Een account aanmaken kan natuurlijk wel, via deze website

Download de Burgernetapp voor

Lees meer over de App
  1. 1Download de Burgernetapp op uw smartphone.
  2. 2Geef de app toestemming om uw locatie te gebruiken.
  3. 3Ontvang Burgernetacties, zonder aanmelden en waar u ook bent.
Lees meer over de App